Onbetaalde facturen

Onbetaalde facturen kunnen uw onderneming in moeilijkheden brengen. 

Als ondernemer wordt u niet graag geconfronteerd met schuldenaars die hun facturen niet betalen.
Onbetaalde facturen kunnen immers uw onderneming ernstig in moeilijkheden brengen.

 

Vergeet als onderneming dus zeker niet uw schuldenaar op tijd aan te manen. Wanneer uw schuldenaar vervolgens reageert, bent u ook verplicht om tijdig dit ‘protest’ te weerleggen. Wij helpen u hierbij. Het staat vast dat uw klant die niet betaalt pas écht onder druk komt te staan wanneer hij aangeschreven wordt door een advocaat.
Wanneer er naderhand problemen zijn bij het einde van de huur, kan u steeds op dit document terugvallen.

 

Indien de schuldenaar toch geen gevolg zou geven aan ons schrijven, zijn er twee mogelijkheden:

  • Het opstarten van de zogenaamde ‘IOS procedure’, waarbij wij onbetwiste facturen trachten in te vorderen zonder tussenkomst van de rechtbank. Dit heeft als voordeel dat u sneller en goedkoop uw vordering kan recupereren. Wij kijken hierbij na of de vordering via deze weg kans op slagen heeft.
  • Wanneer een procedure buiten de rechtbank om niet aangewezen lijkt gaan wij zo snel mogelijk over tot dagvaarding. Na het verkrijgen van een vonnis doen wij beroep op onze vertrouwde deurwaarders die alles in het werk stellen om zo snel mogelijk betaling te verkrijgen. Indien uw tegenpartij niet vrijwillig tot betaling van de verschuldigde bedrag overgaat bekijken wij de mogelijkheden om beslag te leggen op de goederen van uw schuldenaar.

Ons kantoor legt zich reeds 30 jaar toe op het invorderen van onbetaalde facturen en beschikt dus over de nodig ervaring om uw belangen in elk invorderingsdossier te behartigen.

 

Ons kantoor draagt informatie-uitwisseling hoog in het vaandel. Wij informeren u voortdurend over de stand van zaken. Bovendien bieden wij u de unieke mogelijkheid om via de knop dossierstand’ op onze website 24/7 uw (incasso)dossier te raadplegen. Zo blijft u op de hoogte van iedere stap zonder dat u ons hiervoor moet contacteren.

Jo Van Overberghe advocaten

Kapellestraat 2 bus 1
9800 Deinze
T: +32 9 380 16 72

[/db_pb_map_pin]

BEL ONS


+32 9 380 16 72

Kapellestraat 2 bus 1

 

9800 Deinze